• Mikor leszek védett a nem kívánt terhességgel szemben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr/ nő!

        Én egy 18 éves lány vagyok, akinél PCO szindrómát diagnosztizáltak, és ennek kezelésére Yasminelle fogamzásgátló tablettát írtak föl. A szedés 10. napjától azonban áttöréses vérzés jelentkezett, ami a 7 napos szünet végére múlt csak el. Most Cypromix-re váltottam(az orvos utasítása szerint). Az lenne a kérdésem, hogy mikortól leszek védett a nem kívánt terhességgel szemben? Rögtön, ahogy elkezdem szedni a Cypromix-et, vagy 7 nappal a szedés megkezdését követően, avagy majd csak az első levél beszedése után?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Mindenképpen várjon egy hetet, hogy teljes legyen a védelem. Azt azonban nem értem, miért váltottak egyből az egyik legmagasabb hormontartalmú gyógyszerre? Egyrészt legalább 3 hónapot kell várni, hogy egy fogamzásgátló hatása kialakuljon, addig pecsételő vérzés lehet. Ha a 3. hónap során továbbra is pecsételés van, akkor kell váltani, de a 2. lépés a Yasminelle után a Yadine lenne. Pont mint a Lindynette 20 után első körben a Lindynette 30-at érdemes megpróbálni, ha csak a pecsételő vérzés a gond...

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-08 09:18:59; Megválaszolva: 2010. március 08., 09:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: