• Fogamzásgátlás-trombózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor!

        A problémám a következő:

        Mivel  családunkban már előfordult trombózis, mégpedig a nagymamámnál, a nőgyógyászom azt mondta, hogy semmi esetre sem szedhetek fogamzásgátló tablettát, valamint az erre hajlamosságot adó vizsgálatot már nem csinálják meg. Egy magánnőgyógyász pedig azt javasolta, hogy mivel a nagyszülőnél fordult elő ez a probléma, kb. 1% esélyem van a trombózisra és nyugodtan szedhetem! Emellett én nem dohányzom, szóval ez is csökkenti a veszélyt!

        Nem tudom kinek hihetek ill. mit tegyek. Szeretném ha Ön is elmondaná a véleményét. Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Egyik véleménnyel sem értek egyet. Mivel volt a családban trombózis, mindenképpen kivizsgálást igényel. Egy vérvétellel lehet ellenőrizni, hogy van-e fokozott trombózisra való hajlama, (persze nem lehet 100 %-ra minden ellenőrizni, ilyenkor a leggyakoribb dolgokról van szó), és ha az eredmények jók, akkor szedhet gyógyszert. Ha eltérés van, akkor hematológushoz kell elmennie, aki ellenőrzi az adott eltérést, és megmondja, hogy szedhet-e fogamzásgátlót, vagy sem. Kérjen a háziorvostól beutalót hematológiára, vagy belgyógyászatra, ott biztosan van lehetőség a szükséges vizsgálatra.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-05 21:09:10; Megválaszolva: 2010. március 05., 21:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: