• Lehetek-e terhes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        1hónapja kezdtem el szedni a yasminelle fogamzásgátlót a menses 5.napjától, de viszont a párommal a 15v 17(pontosan nem emlékszem)szem tabletta beszedése után együtt voltam és nem használtunk kiegészítő védekezést.Kérdésem az lenne hogy mikor vagyok védett, lehetek-e terhes, mert a mai nap van a tabletta szedési szünet 3.napja  viszont még nem jelentkezett vérzésem.

        válaszát köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező!

        Ha a tablettát nem az első naptól szedi, hanem a 2-5. napon kezdi, akkor egy hétig kell kiegészítő védekezést alkalmaznia. Utána védett lesz, mivel önnél ezen a kritikus időn túl volt a szeretkezés időpontja, ne izguljon, védett volt. Azonban a tabletta hatása sajnos nem 100% és egyéb dolgok is befolyásolhatják, ha még holnap sem jön meg a menzesze, csináljon tesztet.


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Mészáros Lajos

        Kérdés: 2010-03-03 11:16:15; Megválaszolva: 2010. március 03., 11:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: