• Fogamzásgátló módszerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr!

         

        21 éves lány vagyok, lassan két éve szedek fogamzásgátló tablettát (1, 5 évig Yadine-t, majd a kisebb hormontartalom miatt fél éve átálltam a Yasminelle-re).

         

        Abszolút elégedett voltam a tablettákkal, kivéve egyetlen dolgot: csökkent a libidóm, és hüvelyszárazság lépett fel? körülbelül 10 hónapja. Eleinte nem aggódtam, de azóta egyre romlik a helyzet, ezért úgy döntöttem, elérkezett a váltás ideje.

         

        Sok ismerősömmel beszéltem, és fórumokat is olvasgattam, hogy segítséget kapjak a következő gyógyszer kiválasztásához. A legtöbb helyen a Yadine-t és a Yasminelle-t dícsérte a nagy átlag, a többi tablettánál nagyon sokan különböző mellékhatásokat (hízás, pattanások, fejfájás, ödémás lábak stb.) említettek.

         

        Éppen ezért úgy gondoltam, hogy kipróbálom a Nuvaring hüvelygyűrűt. Az első fórumon szinte mindenki meg volt vele elégedve, de a következő 3-4 oldalon a nők nagy százaléka szintén mellékhatásokról számolt be (pl. pecsételő vérzés, rendszertelen menstruáció, szexuális vágy csökkenése). Ezek némiképpen megijesztettek.

         

        A gyógyszer szedése előtt nagyon rendszertelen volt a menstruációm, szinte lehetetlen volt megjósolni, hogy mikor fog megjönni és meddig fog tartani. A gyógyszer szedése óta szinte órára pontosan jön meg, és szeretném, ha ez nagyjából így is maradna.

        Az óvszer amiatt sem jön nem igazán szóba, korábban voltak vele problémáim, melyek miatt elkezdtem fogamzásgátlót szedni.

         

        A kérdésem az lenne, hogy Ön mit javasol, milyen fogamzásgátló módszert alkalmazzak? Próbálkozzam meg esetleg a hüvelygyűrűvel, vagy van valamilyen tabletta, amely? az Ön tapasztalatai szerint? a nők többségének bevált?

         

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Nuvaring párti!

        Persze meg lehet próbálni a hüvelygyűrűt, de az ugyanolyan fogamzásgátló mint a többi, csak éppen a hüvelyből szívódik fel a hormon. Persze próbálja ki. Mondjuk, ha csak a libidó volt a gond meg a többi, akkor van a Qlaira gyógyszer, ami természetes ösztrogént tartalmaz. Talán az is jó lenne, de persze nem akarok Nuvaring elrontó lenni. Próbálja ki, aztán meglátja.

         


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-03-01 22:33:06; Megválaszolva: 2010. március 01., 22:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: