• Menstruáció késleltetése a fogamásgátló szedésének 1 hónapos szünetében

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelet Doktor Nő/Úr!

        Lassan 5 éve szedem a Lindynette 20 nevű fogamzásgátlót. Azt hallottam, hogy kb 5 évenként 1 hónapra érdemes abbahagyni a szedését. Így is tettem. A problémám az lenne, hogy menstruációmat szeretném eltolni 1-2 nappal, de nem tudom hogyan tegyem. Arról már hallottam, hogy a fogamzásgátlót lehet úgy szedni, hogy nem hagyunk ki 7 nap szüntete, hanem szedjük tovább, így egy menstruáció kimarad, de az én esetemben nem tudom mit tegyek. Kezdjem el szedni a fogamzásgátlót?

        Válaszát előre is köszönöm!  

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Mostmár, ha abbahagyta, akkor várja meg, hogy mikor jön meg a vérzés. Igazából nem szükséges a gyógyszer szüneteltetése, csak az derül ki, hogy magától megjön-e a vérzése, vagy gyógyszeresen kell rendezni azt. Mivel nem tudja, mikor jön meg a mensese, így nem is biztos, hogy el kell tolni azt.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-28 22:04:31; Megválaszolva: 2010. február 28., 22:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: