• Terhes lehetek?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

         Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Azzal a problémával fordulok Önökhöz, hogy  2010 február 23.-án múlt el a menstruációm...és elfelejtettem az nap bevenni a fogamzásgátlót.. Ma  már 26. van és még mindíg nem vettem be,  szóval 3 nap késésben vagyok!

        Ebben a 3 napban szexuális kapcsolatot létesítettem!

        Terhes lehetek már?!

        Vagy elkezdhetem mától a fogmzásgátlót szedni, és még elkerülhető a "baj"?!

        (yasminelle fogamzásgátlót használok)

        Előre is köszönöm segítségét!  

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Miért a menses végéhez köti a gyógyszer elkezdését? A vérzéstől függetlenül 7 napos gyógyszerszünetet kell tartani, akár van vérzés, akár nincs, a 8. napon kell elkezdeni a szedést. Ha rendszeresen szedi, akkor ilyenkor inkább szedje végig a következő 21 szemet, de kiegészítő védekezésre a ciklusban végig szükség van. Persze teherbe is eshetett, de ez majd csak a következő megvonásos vérzés elmaradása esetén merül fel. Így, hogy már 6 nap eltelt, nem lehet megakadályozni a nem kívánt terhességet.

         

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-28 22:02:12; Megválaszolva: 2010. február 28., 22:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés