• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Pár évvel ezelőtt kezdtem el fogamzásgátlót szedni. A Lindynette 20 volt az első, majd jött a Miligest, most pedig Belara-t szedek. Kezdetben beválltak ezek a tabletták, semmi panaszom nem volt mellettük, de egy idő után mindegyik mellett pecsételő vérzésem volt, így váltanom kellett. Most a Belara-nál is ez van, sőt szerintem a bogyótól vagyok néha hisztis.Régebben egy nőgyógyász azt mondta, hogy ösztrogén-alultápláltságom van. Melyik gyógyszerre kéne váltanom? Egyáltalán miért reagál így a szervezetem, hogy kb 1 évig megfelelő a tabletta, majd pecsételő vérzés jelentkezik? Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Sajnos előre nem lehet tudni, hogy kinek éppen melyik gyógyszer válik be, és bizony nemcsak egy év, hanem több év után előfordulhat, hogy gyógyszert kell váltani. Ami fontos, hogy egy-egy hónap pecsételés miatt nem kell egyből gyógyszert váltani. Ha többször egymás után fordul elő, kb. 3 cikluson át, akkor viszont valóban másik gyógyszert kellene találni. Talán következőnek érdemes lenne a Qlaira nevű új gyógyszert kipróbálni, picit hosszabb benne a hormonadagolás, többfázisú gyógyszer, a 28 napos ciklusok során csak 2 inaktív tabletta van, emiatt talán kevésbé lesz pecsételés mellette.

         


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-28 20:07:11; Megválaszolva: 2010. február 28., 20:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: