• Védettség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel Dr. Úr/Nő!

        A kérdésem a következő:

        Most kezdtem el szedni (Triodena) fogamzásgátlót, az orvosom azt ajánlotta az első hónap alatt mindeképp szükséges még az óvszerrel való védekezés.
        Mikorra alakul ki a teljes védettség valójában?
        Illetve a 21 nap után, a 7 napos gyógyszerszünet még beletartozik ebbe az egy hónapba, vagy már nem szükséges óvszer használata?!
        Az első levél 14. gyógyszernél tartok most.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező!

        Ha a megelőző hónapban nem szedett hormonális fogamzásgátlót, és a menstruációs ciklus első napján kezdte el a Triodena szedését; ebben az esetben az első naptól véd, beleértve a gyógyszermentes napkat is. Ha a  ciklus 2.-5. napján is kezdte el a gyógyszer szedését, ebben az esetben azonban (az első csomag esetében) 7 napon keresztül kiegészítő fogamzásgátló módszereket is alkalmaznia kell, pl. óvszert. Utána ad védettséget a gyógyszer.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-25 10:37:20; Megválaszolva: 2010. február 25., 10:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: