• Tri-regol

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/Doktornő!

        43 éves vagyok, több éve szedem a Tri-regol fogamzásgátlót. Az utóbbi egy évben, többször volt közti vérzésem, nőgyógyászom szerint az életkorom miatt. Más fogamzásgátlót azonban nem javasol, mert fokozott trombózisveszéllyel járna a magasabb hormonkészítményű szerek használata, alacsonyabb pedig nem jöhet szóba. Véleménye szerint ezt a készítményt 45 éves korig, vagy akár a változókor kezdetéig lehet alkalmazni.

        Véleményét szeretném kérni a következőkben:

        - használhatom -e biztonságosan még egy ideig ezt a készítményt (a közti vérzések miatt tartok a teherbeeséstől),

        - jelent -e egészségügyi kockázatot a további szedés,

        - a spirál használata ebben az életkorban javasolt -e.

        Köszönöm a segítséget!

        Zsuzsa

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Zsuzsa!

        Nem tudom, hogy UH vizsgálat volt-e, mert érdemes lenne ellenőrizni, hogy nincs-e más oka a pecsételésnek. Azt nem tudom, alacsonyabb hormontartalmú gyógyszer miért nem jön szóba, hiszen másféle hatóanyagú tabletta mellett lehet, hogy nem lenne pecsételés.

        A méhen belüli eszközt is nyugodtan megpróbálhatná, amit a leginkább tudok javasolni, az a hormontartalmú Mirena, mert megelőzné a változókori vérzészavarokat is, bár átmenetileg néhány hónapig pecsételés lehet mellette.

        Méhen belüli hormontartalmú eszköz

         


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-02-27 13:40:04; Megválaszolva: 2010. február 27., 13:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: