• Fogamzásgátló védettsége

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Február 7.én este nagyon nagyon kevés vérzés tapasztaltam, de tényleg csak éppen hogy, ha megtöröltem magam láttam egy keveset, másnap reggel, február 8. án reggel megjött a menzeszem.Szeretném megkérdezni hogy a menzesz első napja, akkor a 8.ára vagy a 7.ére vonatkozik?


        Illetve Tri regol fogamzásgátló tablettát kaptam, amit 8.án reggel beis vettem, 14 napon keresztül, minden egyes nap, percre pontosan, és a 14.nap szeretkeztem először a párommal, a kérdésem az lenne, hogy kialakult már a védettség, vagy van okom aggodalomra, esetleg hogy csak a következő hónapotúl nyújt védelmet?

        Még egyetlen kérdésem lenne, úgy hallottam az egyetemes védőnőtől, hogy a hormonális fogamzásgátló tabletta mellett, a szex után két héttel végzett terhessi teszt, nem tudja kimutatni a terhességet pontosan, mivel a tabletta olyan hormonokat tartalmaz, ami gátolja, hogy a teszt kimutassa, ha esetleg terhes lennék. Ön mit gondol erről?

        Válaszát előre is köszönöm!
        Tisztelettel:Vanda

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Vanda!

        Ne izguljon, a védelem megfelelő volt, nem lesz terhes. Ha nem jön meg a vérzés a jövőben valamikor, akkor egy hetes kimaradás után csináljon terhességi tesztet. A fogamzásgátló nem befolyásolja a terhességi tesztet, másféle hormonok vannak benne.

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-27 12:26:58; Megválaszolva: 2010. február 27., 12:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: