• Fogamzásgátló váltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következő problémával fordulok Önhöz: 23 éves vagyok, kb 3 hónapja vettem észre, hogy a menstruációm mennyisége a felére csökkent(eddig 3-4 napig tartott, most inkább 1-2). 6 éve szedek Novynette fogamzásgátlót. A mai napon elmentem egy nőgyógyászhoz, aki megvizsgált, semmi eltérést nem talált, de azért adott beutalót ultrahangra. Valamint azt mondta, hogy a Novynette szokott okozni ilyen panaszokat, ezért egy másik fog.gátlót írt fel helyette (Belara). Ha ez a vérzés-csökkenés nem okoz testi gondot, akkor engem nem zavar, viszont más gyógyszerre nem igazán szeretnék váltani, eddig semmi gondom nem volt a Novynette-tel. A Belarának viszont utána olvastam a neten, sokan panaszkodtak miatta hányingerre, közti vérzésre..stb. A kérdésem az lenne, hogy tényleg szükséges-e áttérnem a jól bevált gyógyszerről egy másikra, emiatt a vérzés-csökkenés miatt? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamazásgátló témában

        Kedves Kérdező!

        A vérzés mennyiségének csökkenése a tablettaszedés egyik jótékony hatása. Ha semmi panasza nincs, akkor szerintem teljesen felesleges váltania másik gyógyszerre.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-02-27 22:19:05; Megválaszolva: 2010. február 27., 22:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: