• Vetélés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Farkas Ágnes doktornő, köszönöm válaszait és megkövetem az elhamarkodott véleménynyilvánitásért, szeretnék további tanácsot kérni Öntöl, remélem nem utasítja vissza kérésemet. Szóval barátnőm pozitiv tesztje után mint egy 7 napos korban vákumos eljárást végeztek, maximális oda figyeléssel. 5 nap utáni ellenőrzésen UH a magzat meglétét jelezte, és ezt ujabb pozitiv teszt erősitette meg, Már megnyugodtunk a sors akaratába és megbeszéltük hogy elfogadjuk, mikor még aznap este ő bevérzett és másnap terhessége negativ lett. A kérdésem az hogy ez most vetélés volt e, vagy az előző beavatkozás következménye, és azt sem tudjuk pontosan hogy ezek után mit mihez számoljunk az együttlétek későbbi folytatása miatt, Minden erőmmel azon lennék hogy őt megóvjam a bajtól, hiszen ez tényleg baleset miatt történt. fontos hogy lelkileg kiheverje, de félek hogyha sokáig tart elfordul tőlem, bár ha ez az ő érdekében történik el kell fogadnom, kérem segitsen pár okos tanáccsal a védekezésről, a kivárásról, a lelki dolgokról. előre köszönöm, és tisztelettel dezső

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Dezső!

        Nagyon szívesen segítek, és remélem a tanácsaim tényleg hasznosak lesznek.

        Nem tudom megmondani sajnos, hogy a vérzés a beavatkozás következménye volt-e, vagy így-is, úgy-is bekövetkezett volna. Most már ez nem is számít, a legfontosabb, hogy most szépen újra kell építeni a kapcsolatot. Ami ilyenkor fontos, hogy 4-6 hétig az együttléteket kerülni kell, és ezt követően egy nőgyógyászati kontrollra kell visszamenni. Én azt javasolnám, hogy az első bevatkozást végző orvoshoz menjenek majd vissza, és kérdezzék meg, hogy améhnyak mennyire tágas. Ez a korábban említett méhen belüli eszköz miatt lenne fontos, hogy egyáltalán felhelyezhető-e biztonsággal, vagy nem, ugyanis nem biztos, hogy a nyakcsatorna tágítása is megtörtént, de a kezelőorvos ezt tudni fogja. Ha ez nem megoldható, akkor csak a fogamzásgátló lenne a legjobb, és legbiztonságosabb módszer a védekezésre, és akkor a párja sem fog annyira félni. Ezen túl csak a sok szeretet, és megértés a fontos, semmi más. Vigyázzanak egymásra, írjon, ha tudok még segíteni.

        Az alábbi linken a Mirenáról bővebben is olvashat.

        Méhen belüli hormontartalmú eszköz

         


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-02-26 12:08:23; Megválaszolva: 2010. február 26., 12:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: