• Lehetek terhes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő!

        3, 5 éve Tri Regol fogamzásgátlót szedek. Eddig még soha nem fordult velem elő ilyen, de elfelejtettem bevenni a tablettát. Hétfőn este 11 órakor kellett volna bevenni, de ehelyett másnap délután 1-kor jutott eszembe a dolog, tehát kb. 14 órás volt a késedelem, de amikor észrevettem, egyből bevettem a következő szemet és a tájékoztatónak megfelelően innentől máshogyan is védekeztünk.

        A levélből megmaradt 2 szemet szokásosan bevettem, és csütörtöktől kezdődött a 7 nap szünet. Elvileg a mai napon (szombaton) kéne megjönnie, ilyenkor szokott, de nem érzem az ilyenkor szokásos menstruáció előtti "tüneteket", vagyis nem feszül a mellem, ami majdnem mindig szokott. Kicsit ideges vagyok, hogy nem-e történt baj, ugyanis a kérdéses napon, amikor elfelejtettem bevenni a tablettát, együtt voltunk. Nagy az esély arra, hogy baj van? Ha hétfőig nem jön meg, akkor érdemes-e terhességi tesztet venni vagy orvoshoz fordulni, vagy várjak még?  

         

        Köszönettel: Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Anita!

        Amikor rendellenes gyógyszerszedés van, akkor gyakran rendellenes vérzés is jelentkezik. Ami legyen szabály, hogy ha kimarad a 7 napos szünetben a vérzés, akkor legyen egy terhességi teszt. Mivel rendben volt a védekezés, nem valószínű a terhesség, ne izguljon.

         


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-02-26 10:46:03; Megválaszolva: 2010. február 26., 10:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: