• Váltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő!

        Belara fogamzásgátlót szedek és az orvosom javasolta, hogy szedjem inkább a Sensonette fogamzásgátlót. Olcsóbb is kisebb hormontartalmú illetve megjegyezte, hogy a különböző gyógyszergyártó cégek versenyeznek egymással és így nem minden esetben az olcsó a legrosszabb.

        Hiába mondtam az orvosomnak, hogy megvagyok elégedve a Belarával, ő eldöntötte, hogy én ezt fogom szedni (kicsit őrűlt az orvos mindentéren).

        Véleményét szeretném megkérdezni, hogy nem lenne rossz döntés?

        Ha Doktor Nő mégis javasolná: mikor beszedtem a Belarából az utolsó szemet legyen egy hét szünet és kezdjem el szedni a Sensonette-t. Ilyen váltáskor, védekezni kell? -nekem azt mondták a nőgyógyászaton, hogy nem.

        Válaszát előre köszönöm.

        Tisztelettel: Ildikó

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgáltó váltása témában

        Kedves Ildikó!

        Én nem feltétlen váltanék, ha egy bevált gyógyszerről van szó. Ha mégis vált, akkor a 7 napos szünetet megtartva, egy hetes kiegészítő védekezéssel lehet a legegyszerűbben váltani.

         


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-02-23 23:00:41; Megválaszolva: 2010. február 23., 23:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: