• Fogamzásgátlás melett rendellenes vérzés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm.

        Nemrégen kezdtem el fogamzásgátló tablettát szedni, 18 éves  tanuló vagyok, és az orvosom a Belara nevű tablettát írta fel. Lejárt már a 3 hónapos hozzászokási időtartam, az előírások szerint szedtem, és legelőször semmi problémám nemvolt, de utána a tablettaszedés utolsó hetén erős közti vérzésem volt, 8 nappal a 7 napos szünet elött. Elmentem az orvosomhoz, és aztmondta hogy egy alkalom miatt nemír fel új tablettát, de ha megint gondvan menjek el megint, de semmiképpen ne hagyjam abba, szedjem tovább a tablettát. Hozzáteszem igencsak kellemetlen volt 8 napig rendes vérzéssel elenni, és utána amikor kelett rednesen megjött a menstruációm is, szóval igencsak sokáig tartott ez a dolog. Most szintén a ciklus utolsó hetén újra elkezdett jelentkezni ez a probléma, és olyan tanácsot kaptam hogy szedjek be esetleg két tablettát, utána pedig menjek orvoshoz és irassak többfázisú tablettát. A probléma egyértelmű miszerint kevés a tabletta hormontartalma a szervezetemnek, de kételyekkel állok azelött hogy szedjek be egyik nap kettő tablettát és elmúlik a rendellenes vérzés. Mert ezzel ugye nemlesz meg a 21 db tabletta, akkor olyat is kellene felírni, nomeg mivan hogy ha több napon át kell ismételni ezt a többszörös szedést hogy elmúljon.

        (Orvoshoz csak jópár nap múlva kaptam időpontot, de minél elöbb szeretném elmulasztani a problémámat, az előző hónapban ez a gond igencsak idegörlő volt számomra)

        Ráadásul a többfázisú tablettával szemben is vannak kételyeim, mert nemhalottam olyat hogy lenne bármeliykben is olyan jótékony   hatású összetevő mint például a Belarában ami szépíti a bőrt és nemvezet súlygyarapodáshoz. Nemszeretnék ilyen problémákkal szembesülni a gyógyszerváltás után.

        Mit tegyek, és milyenek a többfázisú tabletták mellékhatásai?

        Nagyon köszönöm előre is a segítséget.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Nagyon sokféle gyógyszer van, és minden nőnek meg kell találnia a számára megfelelőt. Önnek másik gyógyszert kell választani. Nem feltétlenül többfázisút, de azok is nagyon jó gyógyszerek. Ha fontos a bőrre gyakorolt hatása, akkor a Yadine-t lehetne megpróbálni, hátha az beválik.

         


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010-02-23 22:45:41; Megválaszolva: 2010. február 23., 22:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: