• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő!

        Harmadik hónapja szedek fogamzásgátlót. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.1.Régebben a menstruációm 5-6 napig tartott ez most lecsökkent 3-4 napra és a mennyisége is kevesebb. A hétnapos szűnet 4-5 napján jön csak meg. Normális ez ugye?   2. Múlt hónapban hüvelyfertőzésem volt, melyre a 7 napos szünetben Klion hüvelytablettát használtam. Ez nem használt, ezt követően az orvosom Cifrant írt fel, amelyet a fogamzásgáltóval egyszerre szedtem. A tüneteim hála Istennek megszűntek a második tabletta után. A héten kezdem szedni a harmadik levél fogamzásgátlót, most már nem kell kiegészítő védekezést alkalmaznom?   3. A hétnapos szünetben még meg nem jön élhetek biztonságosan, kiegészítő védekezés nélkül nemi életet?

        Válaszait előre is köszönöm.

        Lia

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Lia!

        1. igen, teljesen normális

        2. amennyiben az antibiotikum szedése óta már legalább egy hét eltelt, akkor nem szükséges már kiegészítő védekezés.

        3. a fogamzásgátló a 7 napos gyógyszerszünetben is megfelelő védelmet biztosít.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Mészáros Lajos

        Kérdés: 2010-02-23 22:16:04; Megválaszolva: 2010. február 23., 22:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: