• Gyógyszerszünet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/Doktorúr!

         3 évig szedtem mercilon tablettát és az orvosom azt javasolta, hogy 2 hónapig tartsak gyógyszerszünetet. Egy hónap már eltelt, de vérzés nem jelentkezett. Az utolsó menstruációmat követően a 16. napon volt pár napig barnás folyásom. A párommal végig védekeztünk, de ennek ellenére azért csináltam tesztet is, ami negatív lett. Nem értem, hogy miért nem jön meg, szeretném ha minden rendben lenne..Ön szerint kizárható a terhesség?

         

        Kitti

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kitti!

        Hát, a gyógyszerszünetnek ennyi eredménye van, hogy tudják, nem jön meg egyből a vérzés az első hónapban. Ez akkor fontos, ha véglegesen abba szeretné hagyni a tablettát, mert akkor néhány hónap után, ha nem jön meg a vérzés, akkor gyógyszeresen lehet beállítani azt. Így az lenne a cél, hogy a következő menses első napján ismét elkezdje a gyógyszer, ha fogamzásgátlóra van szüksége. Aggodalomra nincs oka, ha nem jjön emg a vérzése, akkor egy Norcolut nevű gyógyszerrel meg lehet hozni azt.

         


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-23 21:45:35; Megválaszolva: 2010. február 23., 21:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: