• Mi tévő legyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt webbeteg!

        A problémám az lenne, hogy egészen idáig fogamzásgátlót szedtem(2évig), de sajnos közbejött néhány tényező így nem tudom, hogy mi tévő legyek.

        Január 4-től 1 héten keresztül antibiotikumot kellett szednem betegség miatt(ez a utolsó gyógyszeres hetem volt). Ezen a héten párommal nem voltam, viszont utána való héten igen, amikor a 7 napos szünetem volt. Január 14-én jött meg és a szokásos 3-4 nap helyett 5 napig tartott és erősebb is volt, arra gondoltam, hogy az antibiotikum miatt gyengülhetet a hatása. Mindezek után, (persze szerettünk volna már babát is és) úgy döntöttem nem szedem tovább, de amikor be kellett volna vennem a tablettát be is vettem szombat és vasárnap is, nagy butaság volt csak a szervezetem még emlékezett és bele se gondoltam. Ez a 2 tabletta után emlékeztetett a párom a dologra és megbeszéltük, hogy tényleg nem szedek be többet. Itt kezdődtek a gondok 21-én észre vettem éppencsak látszódó rózsszínes pettyet a fehérneműmön, ezután 22-én újból megjött és 3 napig tartott. Most viszont nem tudom, hogy mikor kellene megjönnie legközelebb, hiszen ha 22.-ét vesszük, akkor most, vagyis február 18-19 én. 16.-án voltam orvosnál, persze nem magánrendelés és így "siettetee vizsgálat volt". Minden rendben volt, nem láttak semmi kórosat, 8mm-es méhnyálkahártya. Mivel egész hónapban próbálkoztunk, így nem tudom, hogy mikor lenne érdemes tesztelnem, és hogy ez az eredmény megfelelne-e beágyazódás utáni állapotnak?

        Válaszát előre is köszönöm: A.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Ha nem jön meg február végéig a mensese, akkor csináljon egy terhességi tesztet. Valóban nem is lehet ilyenkor tudni, hogy pontosan mikor van peteérése, hiszen éppen abbahagyta a fogamzásgátlót, és picit időt kell a szervezetnek hagynia, hogy beinduljon a saját hormonműködése. Tehát ne izguljon, ez még csak egy hónap, bőven van még ideje, hogy terhes legyen.

         


        Kérdés: 2010-02-23 20:42:58; Megválaszolva: 2010. február 23., 20:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: