• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Nő/Úr!

         

        Most voltam nőgyógyásznál, mert szerettem volna fogamzásgátlót szedni. A Belara nevüt kaptam. Azt szeretném kérdezni, hogy a tájékoztatóra az van írva, hogy 7 nap múlva már védelmet nyújt. Akkor 7 nap után már tényleg véd, vagy több időt kellene várni?

        Előre is köszönöm a válaszát!

        Üdv.

        Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Anita!

        A tablettát következő menstruáció első napján vegye be, így már az első naptól védelmet nyújt, és a hét napos gyógyszermentes időszak során is tart.


        Ha a havi vérzése már megkezdődött, akkor az első tablettát a menzesz 2-5. napján vegye be, függetlenül attól, hogy a vérzés megszűnt-e már vagy sem. Ebben az esetben azonban az alkalmazás első hét napja során kiegészítő mechanikus fogamzásgátlási eljárást is kell alkalmaznia.

         


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-02-19 08:50:27; Megválaszolva: 2010. február 19., 08:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: