• Terhes vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Nő!

        Január 8-án szeretkeztem a barátommal és történt 1 olyan eset, hogy az óvszer elszakadt, és belémélvezett a barátom! Nagyon megijedtünk, elmentünk orvoshoz aki felírta az escapelle nevű hormontablettát amit ki is váltottunk a gyógyszertárban de csak 10-12 órára rá vettem be a tablettát mert elég sok alkoholt ittam, és nem mertem rá bevenni egyből, hogy nehogy kihányjam! 3-4 napra rá mandulagyulladás miatt forcid solutab nevű antibiotikumot kellett szednem! A közösülés után 2 héttel megjött a menstruációm de 2 héttel később kellett volna körülbelül! Most február 18.a van és 22 napja késik a menstruációm! Nem lehetséges az, hogy az antibiotikum, az alkohol miatt terhes vagyok? És az is 1 befolyásoló tényező, hogy nem 100% a hormontabletta hatósága! Terhességi tesztet még nem vettem de Hétfőn sort kerítek rá és emellett még nőgyógyásznál sem jártam azóta! Ön szerint ezek a tünetek arra utalnak, hogy terhes vagyok vagy van-e valamiféle magyarázta erre a jelenségre? Nagyon sürgős lenne a válasz mert 17 éves vagyok és kétségbe vagyok esve, a barátom pedig elhagyott engem, és nem szeretném, hogy a szüleim megtudják!   Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Kaludia

        WEBBeteg szakértő válasza a esemény utáni tabletta témában

        Kedves Klaudia!

        A terhességi teszt egy jó ötlet, én magam is ezt javasoltam volna, mert a gyógyszer valóban nem 100 %-os megoldás. A másik, hogy az esemény utáni tabletta okozhat rendellenes vérzés, ettől nem kell megijedni, végülis rendes vérzésed volt, ehhez képest nem késik a mensesed. Tehát ne pánikolj, ha a teszt negatív, akkor várd meg a januári vérzéshez képest a következő mensest. orvoshoz akkor kell menned, ha ez nem jelentkezne, tehát, ha februárban egyáltalán nem lenne vérzésed.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-22 23:18:05; Megválaszolva: 2010. február 22., 23:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés