• Dienille

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Két kérdésem lenne a dienille fogamzásgátlóval kapcsolatban, először is hogy a dohányzás befolyásolja e a gyógyszer hatékonyságát? (mostanában gyakran napi egy doboz cigaretta is elfogyott 19éves vagyok)a gyógyszert harmadik hónapja szedem.valamint szerettem volna megváltoztatni a gyógyszer bevételének időpontját reggelről délutánra és párszor ebben a hónapban és múlthónapban is előfordult párszor hogy kétszer is bevettem egy nap mert elfeledkeztem arról hogy reggel megszokásból már bevettem a gyógyszert.Ez befolyásolhatja a készítmény hatékonyságát? (az előző hétnapos gyógyszerszünetben rendesen jelentkezett a menstruációm)válaszukat előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Egyik esemény sem befolyásolja a gyógyszer hatását, de a dohányzás fokozza a trombózisra való hajlamot, sokkal kevesebbet kellene dohányoznia, és vérvétellel kellene ellenőrizni, hogy nincs-e fokozott trombózisra való hajlama.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-21 12:11:37; Megválaszolva: 2010. február 21., 12:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: