• 3. heti utolsó szem fogamzásgátló bevétele

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr!

        3 hónapja szedek fogamzásgátlót, az utolsó szemet 24 órával később tudtam csak bevenni az utolsó levélből. Baj?

        A betegtájékoztatóban ez van:
        "A 3. héten 1 fehér filmtablettát elfelejtett bevenni:

        -Vegye be a kimaradt filmtablettát, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt valójában 2 tabletta bevétele lenne szükséges.Ezt követően az előírt időpontokban kell szednie a tablettát [ami ugye nekem utolsó tabletta esetében nincs]. A csomag kiürülése után haladéktalanul gyógyszerszünet közbeiktatása nélkül kezdje el a következő csomag tabletta szedését."
        Most akkor ma este kezdjem el megszakítás nélkül a 4. csomagot? 3 fázisú a tablettám, a fehér a 3. heti és az volt az utolsó szem.
        Mi történik, ha nem folytatom a csomagot és szünetet tartok(melyik napot kell utolsónak számítani ilyenkor? ) és közben óvszerrel védekezünk?

         

        Köszönöm a választ előre is!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Ha meghagyta a szünetet, és szépen óvszerrel védekeznek, talán akkor jár a legjobban, mert a ciklus nem borul fel. Ezen túl másra nincs szükség, az első héten még legyen kiegészítő védekezés is.

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-20 21:15:25; Megválaszolva: 2010. február 20., 21:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: