• Volina fogamzásgátló tabletta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        18 éves vagyok, és január 27-én kezdtem el a Volina fogamzásgátló tabletta szedését, a menstruációm első napján.Írták a tájékoztatóban, és a nőgyógyászom is mondta, hogy az első hónapokban pecsételések, áttörő vérzések jelentkezhetek.De az normális, ha nálam minden nap vannak kisebb vérzések? Így nem is tudom megmondani, pontosan mikor múlt el a menstruációm, mert azóta minden nap van egy kis vérzés.Egyéb mellékhatást nem tapasztaltam, kicsit érzékenyebbek a melleim, de hányinger, fejfájás, egyéb tünetek nem jelentkeztek.Előre is köszönöm válaszát!

        Tisztelettel,

        Noémi

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Noémi!

        Semmi probléma, ez teljesen normális. Általában az első megvonásos vérzést követően megszűnik a pecsételés, de amennyiben 3 ciklus alatt nem rendeződik a vérzés, akkor másik gyógyszert kell keresni. Az emlők érzékenysége is normális, ha nagyobb panaszt okozna, akkor szintén gyógyszerváltásra lehet szükség.

         

         


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-02-20 13:46:14; Megválaszolva: 2010. február 20., 13:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: