• Endokrinológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt web-orvos!

        A következő problémával fordulok Önökhöz. 29 éves nő vagyok. 12 évig szedtem Mercilon fogamzásgátlót majd nőgyógyászom javaslaslatára tavaly váltottam egy új gyógyszerre. A mercilonnal nem volt semmi gond, csak egy korszerűbb gyógyszerre akartuk leváltani. Sajnos rosszul voltam az új gyógyszertől (Lyndenett), migrénes fejfájások, hízás (6kg) émelygés stb. 5 hónapig szedtem majd visszatértem a Mercilonhoz, a rosszullétek elmúltak. Fél évig minden rendben volt majd kimaradt egy menszeszem. Terhességi tesztek negatívak voltak. Vártunk mégegy hónapot akkor is elmaradt a menszesz, majd leálltam a fogamzásgátlóval, pontosan egy hónappal ezelőtt. A napokban kellett volna megjönnie, de nem jött meg a menstruációm. Ráadásul kb egy hete elég rosszul érzem magam. Migrénes fejfájások kínoznak, naponta beszedek 2-3panadolt, begyulladt az ínyem és afta van a szájüregemben, ami nem akar elmúlni pedig naponta 3x öblögetem speciális szájfertőtlenítővel. Émelygek is és a mellbimbóim olyan érzékenyek hogy egy póló felvétele is fájdalmakat okoz. Arra gyanakszom hogy a tüneteim összefügghetnek a menstruációm kimaradásával, a hormonháztartásom felborulásával. Önnek mi a véleménye? Mindenképpen fel fogok keresni egy szakembert, de ha addig lenne tanácsa hogy pld mivel enyhíthetem a mellbimbó érzékenységét azért is hálás lennék. Az ínygyulladással kapcsolatban már voltam szájsebésznél, 2 féle antibiotikum szedését javasolta, napi közel 3000mg! -ot amitől kicsit tartok ezért még nem kezdtem el a kúrát.

        Válaszát előre is köszönöm.

        Lili

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Lili!

        A szájüregi problémához sajnos nem tudok hozzászólni, de a többi problémával kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy mindenképpen szükséges lenne a hormonszintek ellenőrzése, különös tekintettel a prolaktin szintre is, lehetséges, hogy ez okozza a problémát.

         


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-02-18 20:53:57; Megválaszolva: 2010. február 18., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: