• Fogamzásgátló váltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 25 éves nő vagyok, és kb. 5 éve szedem a Yadine fogamzásgátló tablettát. A nőgyógyász gyógyszer váltást javasolt, mivel köztes vérzésem, illetve közösülés közbeni vérzésem volt, viszont a rákszűrés eredménye szerencsére negatív lett. A Milligest-et írta fel, viszont elfelejtettem megkérdezni, hogy váltáskor hogyan kell folytatni a tablettaszedést. A betegtájékoztatóban azt írják, hogy ha beszedtem a régi tablettát utána hagyjak szünetet és a vérzés 1. napján kezdjem az új gyógyszert. Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e szünet nélkül folytatni az új tablettát, úgy, mintha a régit szedném tovább? Előre is köszönöm a segítségét!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Ha szünet nélkül folytatná, akkor nem úgy szedné, mint eddig, nem? Hiszen eddig is voltak 7 napos gyógyszermentes szünetek, igaz? Nem értem a kérdést emiatt, szerintem kövesse a gyógyszertájékoztatót, és akkor biztos lesz a védelem. Hiszen ebben a formában, amikor befejezi a Yadine-t, utána lesz egy megvonásos vérzés, aminek az első napján kellene a Milligestet elkezdenie.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-16 21:35:53; Megválaszolva: 2010. február 16., 21:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        23 éves nő vagyok. Symicia fogamzásgátlót írt fel a nőgyógyászom. Naponta 10 szál cigit szívok . Mennyire veszélyes ez így? Szeretném a későbbiekben abbahagyni a dohányzást.