• Elmaradt vérzés - terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő,

        10 éve szedek Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát. Az utolsó levél szedése közben elfelejtettem 4-5 db gyógyszert bevenni. Ez időszak alatt nem éltem nemi életet. Mivel a gyógyszer kimaradás a levél vége felé volt - 3 az utolsó héten - elmaradt a havi vérzésem. A tájékoztató szerint ez normális. Valóban?

        A problémám az lenne, hogy - mivel későn olvastam el a tájékoztatót - megvártam a szokásos 7 nap kimaradási időt és a 8. napon kezdtem el újra szedni a gyógyszert.  A menstruáció jelei meg voltak - puffadás, éhség, de vérzésem nem volt. A tájékoztató szerint nem kellett volna egy napot se kihagynom, de már késő volt... Ez idő közben óvszerrel védekeztünk. Ebben az esetben hányadik naptól leszek újra védett?

        Mikkora várhatom a következő menstruációt?

         

        Válaszát előre is köszönöm.

        Üdvözlettel,

        Zs

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Zs!

        Azért egy terhességi tesztet csináljon, hiszen nem jött meg a vérzése. Amikor kihagy több szemet, inkább hamarabb szokott megjönni a vérzés, persze ez nem törvényszerű. A biztonság kedvéért legyen kiegészítő védekezés ebben a ciklusban 2 hétig, hogy ne essen teherbe.

         


        Kérdés: 2010-02-16 21:33:09; Megválaszolva: 2010. február 16., 21:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.