• Védekezés (óvszer)

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor! Ma vettem 1 csomag (3db-os) Life Styles óvszert. Az összes létező gumit megnézegettem (milyen fajta stb.) Aztán ezt a márkát vettem meg. Azt írta vékony, extra síkosított. De, itthon vettem észre a hátoldalán, "ultra vékony, extra síkosított" szó van feltüntetve. (Sajnos, ehez a védekezési módszerhez kell fordulnunk. De félek, hogy az nagyon vékony a gumi, s "baj" bekövetkezik.) 01) Eltud-e jobban vékonyodni az óvszer? 02) Vagy csak kiszakadhat? 03) Az ultra vékony óvszernak nagyobb esélye van a kiszakadásnak, mint az átlag vastagságúnak? 04) Esemény utáni tablettát vegyek-e? (Vényes vagy vénynélküli) - azért kérdem, mert még nem használtam tablettát. Bár, úgy hallottam magas hormontartalmú! Ugy-e jól tudom? A nőgyógyászom azt nem mondta meg (sajnos), ha bekövetkezik a BAJ, akkor vegyek be 72órás tablettát. Ha nem szedhetek hormontartalmú gyógyszert. Akkor én nem is használhatok ilyet? Ilyen esetben mit lehet tenni, ha esetleg elszakad a gumi, nem vehetek be gyógyszert? Azért megkérdezem személyesen nőgyógyászomat... Köszönöm a válaszát: ANY

        WEBBeteg szakértő válasza a esemény utáni tabletta témában

        Kedves Any!

        Nem kell izgulni, az ultravékony ugyanolyan biztonságos megoldás, mint az átlagos vastag, nem fog elvékonyodni.

        Ha bekövetkezik a baj, akkor 72 órán belül bármelyik nőgyógyászati szakrendelésen felírják az esemény utáni tablettát, ami receptköteles. Nem kérdeznek semmit se. Azt még mindig nem tudom, miért nem szedhet hormontartalmú készítményeket, így nem tudok nyilatokozni arról, hogy beveheti-e a gyógyszert. A fokozott trombózishajlam mellett is lehet adni a gyógyszert, mert nem öszrtogénszármazékot tartalmaz, így annyira nem fokozza a trombózisra való hajlamot.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-16 20:17:35; Megválaszolva: 2010. február 16., 20:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: