• Laurina-csalánkiütés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! Kb. másfél hete kezdtem el szedni (az előírásoknak megfelelően)a Laurina fogamzásgátló tablettát! A 8. tabletta bevételét követő napon (a bevételt követő 21. óra után) előbb a jobb, majd a bal alkaromon csalánkiütések jelentek meg! A tájékoztató nem írja, hogy ebben az esetben abba kellene hagynom a szedését, ám több évvel ezelőtt, más fogamzásgátló szedésekor (mnercilon) semmi mellékhatást nem tapasztaltam! Szeretném a tanácsát kérni abban, hogy érdemes-e továbbra is folytatni a megkezdett csomagot, vagy indokolt lehet a tabletta abbahagyása! A kiütések mellett kis mennyiségben barnás, sűrű hüvelyfolyásom van. Válaszát köszönöm! Szuszmusz

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Szuszmusz!

        Az egyik dolog, hogy jó lenne összehasonlítani a Mercilon és a Laurina pontos összetevőit, hátha kizárhat néhány anyagot ami a kiütéseket okozza.
        A másik, hogy a barnás folyást pecsételő vérzésnek nevezzük, és a fogamzásgátló szedésének az első ciklusa során gyakran jelentkezik, általában megszűnik az első megvonásos vérzést követően. Most azonban ezt a gyógyszert inkább hagyja abba, és válasszanak másikat.




        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-14 14:04:23; Megválaszolva: 2010. február 14., 14:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: