• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Diane 35 típusú tablettát szedek, több, mint 3 éve folyamatosan. Ciklusaim rendezettek, mindig pontosak, 28 naposak. 20 éves vagyok. A legutóbbi 7 napos gyógyszerszünetben úgy érzetem kezdek felfázni megint (a tél alatt már másodszor), s bevettem a gyógyszerszünetem 6. napján (vasárnap) reggel és este egy egy Sumetrolimet, illetve másnap este (hétfőn) is egyet.(Tehát összesen 3 szemet vettem be) Szerencsére a gyógyszer enyhítette panaszaimat, s megyógyultam. Kedden este vettem be a levél első szemét(Diane 35). Péntekről szombatra együtt voltam a barátommal többször, védekezés nélkül. 

         

        Ön szerint van okom aggodalomra?

         

        Köszönettel

        Veronika

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Veronika!

        A terhesség miatt nem kell aggódnia, viszont nem tudom, miért így szedte az antibiotikumot. Nem ilyen egyszerű a dolog, a gyógyszerek szedése, adagolása alapvetően fontos, és megfelelő ideig kell szedni, hogy ne alakuljanak ki a gyógyszernek ellenálló kórokozók. Lehet, hogy nem véletlen, hogy már másodszorra alakul ki hólyaghurutus panasz. Erre jobban kell figyelnie. Legközelebb, ha panaszok vannak, akkor érdemes elmennie orvoshoz, és a felírt gyógyszert az előírt adagban, és ideig szedje, ne csak a panaszok megszűnéséig, hogy biztosan elpusztuljon minden kórokozó.

        A másik, hogy ideje lenne másik gyógyszert választania a Diane helyett, mert elsősorban nem fogamzásgátlóként alkalmazható, hanem a pattanásos, androgén-túlsúlyos hormonzavarok kezelésére megfelelő a gyógyszer magasabb hormontartalma miatt. Ha tartósan szeretne gyógyszert szedni, akkor keressenek másik készítményt orvosával.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-14 14:06:02; Megválaszolva: 2010. február 14., 14:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: