• Fogamzásgátló abbahagyása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő!

        Azzal a problémámmal fordulok Önhöz, hogy többszöri gyógyszerváltás után végül abba szeretném hagyni a Lindynette 30 szedését. Azért szedtem a 30-ast, mert a többitől köztivérzésem volt. Abbahagyni pedig azért szeretném, mert arra gyanakszom, hogy ettől hullik már jó ideje a hajam. Mielőtt el kezdtem hormonális fogamzásgátlókat szedni, nem volt ilyen gondom, de rá pár hónappala kezdésük után kezdődött, most pedig már belefáradtam ezekbe. Nem csak hajullásról van szó hanem más egyéb gondokról (libidócsökkenés minden gyógyszer mellékhatása nálam, fejfájás is, már több mint 1 éve szedek ilyeneket). A kérdésem az lenne, hogy ha abbahagyom számítanom kell-e fokozottabb hajhullásra, és ha igen hogyan próbálhatnám megelőzni? Így is vékonyszálú a hajam, és kevés szal kicsit aggódom, szedek vitaminokat, gyógysamponokat használok stb. Február 10-én kellene újra kezdenem a következő levelet, de az orvosomhoz 11-én mehetek legkorábban. Remélem tud segíteni, mer tmár nagyon el vagyok keseredve.

        Üdvzözlettel: Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Anita!

        Nyugodtan abbahagyhatja a fogamzásgátló szedését, amire nagyon kell figyelnie, hogy alapos kivizsgálást lenne célszerű végezni, hogy a hormonháztartást ellenőrizzék. Nemcsak a női, vagy férfi hormonok rendellenessége okozhat hajhullást, de egyéb hormonok is befolyásolják a jelenséget, emellett egy bőrgyógyásznak is jó lenne megmutatnia magát, hogy több oldalról is kövessék a panaszt.

         


        Kérdés: 2010-02-13 15:09:48; Megválaszolva: 2010. február 13., 15:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: