• Menzesz rövidülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor nő!

        Fogamzásgátló tablettát szedek, és az előző (decemberi) illetve a mostani (januári) menzeszem is csak 4 napos volt + fél nap barnás folyás. Ráadásul közel másfél héttel mindkettő előtt igen erőteljesen elkezdett fájni a mellem és néha a hasam is. Ez lehet mind a fogamzásgáló mellékhatása? Vagy esetleg terhesség?

        (Élünk nemi életet párommal, legutóbb közel 27 napja voltunk együtt. Azóta csináltam egy terhességi tesztet ami negatív lett, de még igy is aggódom. Másfél hete a nőgyógyászom keskeny nyálkahártyát állapított meg.)

        Köszönettel: Adrienn

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Adrienn!

        Mivel negatív a teszt, nincs ok aggodalomra. A lényeg, hogy a fogamzásgátló egyik kedvező hatása, hogy a vérzés kevesebb lesz, és rövidebb ideig tart. Tehát ez is normális, és a mellfájdalom is valószínűleg a gyógyszer mellkhatása, azonban ha nagyobb panaszt okoz, és a 3. ciklus előtt is jelentkezik, akkor másik gyógyszerre kell majd váltani.

         


        Kérdés: 2010-02-11 10:31:02; Megválaszolva: 2010. február 11., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: