• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! 14 hónapja szedek Yasminelle típusú fogamzásgátló tablettát. Jelenleg külföldön, Afrikában dolgozom és a szerződött időszak végéig hoztam magammal elegendő tablettát. Viszont a szerződésemet meghosszabbították, így a családomat kértem, hogy postai úton küldjenek pótlást. Ma csütörtök van, és pénteken este kellene elkezdenem a szedést, de a gyógyszer még mindig nem érkezett meg, pedig 3 hete úton van. Mi a teendőm akkor, ha 1, 2 vagy ha ennél is több nappal később kezdem el a szedést, mert beláthatatlan, hogy mikor érkezik meg. Ha megérkezett a gyógyszer, akkor az első szemmel kezdjem, vagy az x-naptól? Mennyiben csökkentik a védettségemet a be nem szedett tabletták? Ha találok más típusú fogamzásgátló gyógyszert, elkezdhetem-e szedni? Köszönettel:  Ilona

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Ilona!

        Ha néhány napos, max egy hetes késés lenne, akkor kezdje el a levelet az első nappal, de végig legyen kiegészítő védekezés. Ha mégsem érkezne meg, és több hetes késés lenne, akkor meg kell várni a következő mensest, és annak az első napjától kell elkezdeni  a levelet. Mindenképpen kiegészítő védekezés kell, utóbbi esetben 2 hétig.

         


        Kérdés: 2010-02-10 18:04:03; Megválaszolva: 2010. február 10., 18:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: