• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Nő!

        Érsebész javaslatára abba kell hagynom a fogamzásgátló tabletta szedését. Azt mondta, hogy mindkét lábam billentyűje nem működik megfelelően így nem javasolja a tabletta hosszútávú szedését.

        Most szeretném abbahagyni, viszont ebbe a ciklusba együtt voltunk a barátommal az 1 és a 3.héten. Így abbahagyhatom, vagy szedjek még egy levélell?

        Az utolsó tabletta szedése után 10 óráva hasmenésem volt ( valószínűleg rosszat ettem ).

        Most a tabletta szünet 3. napjánál tartok.

        Milyen vérvételre lenne szükség, hogy a trombózishajlamnak a súlyosságát megállapítsák? Ki ad rá beutalót?

        Ilyen esetben mit szoktak javasolni fogamzásgátló eszköznek? Tartós a kapcsolatom és spirált nem szeretnék a kockázatai miatt.

         

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Bátran abba lehet hagyni a fogamzásgátlót, nem befolyásolja az együttlét. Amikor el kellene kezdenie a gyógyszer szedését, akkor már más védekezést kell választania.

        A fokozott trombózisra való hajlamra egy laborbeutaló kell, amit nőgyógyász is, sebész is, háziorvos is kérhet.

        Sajnos fogamzásgátlónak, ha még nem szült, akkor az óvszert tudom javasolni, a méhen belüli eszköz csak végső megoldásként jön szóba.

         


        Dr. Piros Zsuzsanna
        általános orvos, fül-orr-gégész Itt kérdezhet

        Dr. Piros Zsuzsanna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-10 18:01:41; Megválaszolva: 2010. február 10., 18:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: