• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő, Úr!

        Két különböző nőgyógyászhoz mentem el, két különböző megyében TB-s rendelésre. Mind a kettőnél fogamzásgátlót írattam fel. Meglepődve tapasztaltam, hogy semmilyen kérdezősködés az egészségi állapotomról, vagy vizsgálat nem előzte meg a gyógyszer felírását. Még azt is én közöltem külön, hogy hát hajlamos vagyok a hízásra, és olyan gyógyszert szeretnék, ami kevésbé hízlal. Nem felelőtlenség ez egy kicsit? Hiszen, valószínűleg hosszabb ideig fogom szedni és számos mellékhatása van.

        Válaszát köszönöm előre is!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Ha volt rákszűrése egy éven belül, akkor valóban nem előírás semmilyen vizsgálat. Azonban, ha még nem is szedett korábban fogamzásgátlót, akkor érdemes megnézetni, hogy nincs-e fokozott hajlama a trombózisra, és a májfunkciók rendben vannak-e. Az, hogy fog-e hízni valójában alkati kérdés, és ha úgy veszi észre, hogy hízni kezdene, akkor a táplálkozásra sokkal jobban kell odafigyeli majd, de a gyógyszerváltás is szóba jön majd.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Mészáros Lajos
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-10 17:53:43; Megválaszolva: 2010. február 10., 17:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés