• Mi lehet a baj? Nem jelentkezik a mentruációm

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        24 éves vagyok, és tavaly szeptemberben abbahagytam a fogamzásgátló (Mercilon) szedését. (Amit egyébként azért kezdtem el szedni, mert rendszertelen volt a menstruációm, volt hogy 1-2-3 hónap is kimaradt, a legtöbb egy fél év volt.) Jelenleg nincs párkapcsolatom, így a terhesség kizárt. Azóta nem jött meg a menstruációm. Nőgyógyászom felírta a PROVERA nevű gyógyszert, be is szedtem, 5 napon keresztül 2 szemet. A menstruációm ezután sem jelentkezett(ma van a 7. nap). A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja ezt, kell-e aggódnom, és mit csináljak? A nőgyógyászomhoz természetesen visszamegyek, de érdekelne egy kicsit részletesebb vélemény, mivel az én orvosom elég szűkszavúan nyilatkozik! Köszönettel: TÉ

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgáltó abbahagyása témában

        Kedves Hölgyem!

        Fogamzásgáltó szedését követően előfordulhat az, hogy nem jön meg magától a vérzés. Ettől nem kell megijedni, de ha gyógyszeres segítséggel nem jn meg egyszerre, akkor érdemes lenne csinálni egy hormonvizsgálatot, mert időnként a prokatin szintje is egemelkedhet, ami miatt szintén nem jön meg a vérzés, azt viszont másféle gyógyszerrel kell kezelni. Egyébként ismételni is lehet a gyógyszert, illetve másféle hatóanyagúval is lehet próbálkozni. Csak türelem kell, ne izguljon.

         


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010-02-10 17:06:48; Megválaszolva: 2010. február 10., 17:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: