• Menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Doktor Nő,

        A következőkben szeretném a tanácsukat kérni.

        26 éves vagyok és kb. 5-6 éve szedtem egy fajta fogamzásgátlót,  a Diane 35-öt. Ez idő alatt a menstruációm rendesnek mondható volt (6 napig is eltartott, rendes vérzéssel), de az utóbbi 1 évben már mindig később jelentkezett (eltolódott 2 nappal) és a napok száma is lecsökkent (már 4-5 napig tartott csak és nem is volt olyan rendes vérzés mint régebben).

        Mikor elmentem új nőgyógyászhoz, ő ajánlotta, hogy mindenképp váltsak. Így felírták nekem a Dianelle fogamzásgátlót.

        Már 3 hónapja szedem az új gyógyszert s azt vettem, hogy az első két hónapban csak 3 napig tartott a menstruációm. Igaz az első két nap bőséges vérzéssel telt, a 3.napon viszont lecsökkent és utána meg semmi, elmúlt.

        Most a 3.hónapban szintén így jelentkezett a menstruációm. 3 napig tart csak.

        Azt szeretném megkérdezni, hogy ez természetes folyamat-e  gyógyszerváltás/átálláskor vagy esetleg kell e aggódnom valami baj miatt.

        (bár gondolom ha esetleg teherbe estem volna, akkor egyáltalán nem is jött volna meg)

        Ön szerint érdemes lenne elmennem nőgyógyászati kivizsgálásra? Vagy majd az idő előrehaladtával, ha a szervezetem átáll, akkor ismét több napig is eltarthat a vérzés?

        Segítésgüket előre is köszönöm:

        Tímea

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Tímea!

        A Diane 35-öt nem azért kellett leváltani, mert a vérzés jellege változott mellette, hanem azért mert magas hormontartalmú gyógyszer, és nem fogamzásgátlónak lehet elsősorban használni, bár azt a funkcióját is megfelelően betölti. Teljesen normális a folyamat, hogy kevesebb a vérzése, ne aggódjon emiatt, nem szükséges vizsgálatra mennie.

         


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-02-10 08:56:34; Megválaszolva: 2010. február 10., 08:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: