• Válthatok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot!

        Azzal a kérdeéssel fordulnék Önhöz, hogy a Mercilon fogamzásgátlót szedem már egy éve és sajnos ez az egyik legdrágább gyógyszer, amit elég nehezen tudok kifizwtni. Az orvosomtól megkérdeztem h nem lehetne-e hasonló összetételű, alacsony hormontartamú tablettát felírni, és erre azt mondta hogyha nem tudom fizetni akkor használjak óvszert, mert ő nem fog mást kiírni. Csinált vérvizsgálatot, így kiderült hogy minden rendben van. Szerintem azért nem ír fel mást mert az organon támogtj a rendelőt. Ön mit gondol? Szedhetnék más tablettát is? Létezik hasonló tabletta mint a mercilon? A lyndinette-ről mit gondol? Az megfelelő lenne számomra? Válaszát előre is köszönöm

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Nagyon helytelennek találom, hogy orvosa nem ír ki másféle fogamzásgátlót, mert több, olcsóbb készítmény is létezik, melyek hasonlóan korszerűek. Nagyon ritkán írok csak ilyet, de keressen fel egy másik nőgyógyászt.

        Kezdetnek a Novynette 3 havi adagja, ami ugyanolyan hatóanyagú kb. 6300 ft-ba kerül.

        Emellett lehet másféle készítményt is választani, pl. sokmindenkinek beválik a Gestomix is. De a Volina nevű gyógyszer árát is érdemes megkérdezni a patikában, mert szintén egy nagyon korszerű, és olcsóbb gyógyszerről van szó.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-09 20:49:06; Megválaszolva: 2010. február 09., 20:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: