• Yadine panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! 25 éves vagyok, és azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 2006 szeptemberében endokrinológiai vizsgálaton kiderült, hogy enyhe hormonzavarom van. A bőrgyőgyász doktornő -akihez az aknéim miatt fordultam és Roacuttannal kezelt - Yadine fogamzásgátló ajánlásával küldött nőgyógyászhoz. Előzőekben Dianne tablettát szedtem, de csak 2 hónapig, mert folyamatos vérzést okozott. Évek óta panaszmentesem szedtem a Yadine tablettát, viszont 3-4 hónapja migrénes fejfájásom, hangulatváltozásaim, hüvelyszárazságom, néha enyhe szédülésem van. Ön szerint érdemes lenne-e az alacsonyabb hormontartalmú Yasminellre vagy pedig háromfázisú fogamzásgátló tablettára váltanom? A háromfázisúakról sok pozitívumot hallottam, Ön tapasztalatai alapján melyiket ajánlja? Előre is köszönöm válaszát, segítségét!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Alacsonyabb hormontartalmúra váltani nem szükséges, az nem feltétlen oldja meg a panaszokat. A migrén miatt azért nem ártana elmennie fejfájás-szakrendelésre, mert nem biztos, hogy a fogamzásgátló okozza. A többi panasz miatt azonban valóban váltani kellene. Megpróbálhat teljesen más jellegű egyfázisú tablettát, pl. Belara, Gestomix, Mercilon, stb., de nyugodtan szedhet 3 fázisú gyógyszert is. Egyszerűen, ha nem válik be valamelyik készítmény, akkor váltani kell, mert bizony mindenkinek másik gyógyszer válik be.

         


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-09 20:15:05; Megválaszolva: 2010. február 09., 20:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: