• Menszesz eltolás Cilest-tel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves DoktorNő! Szokásos "problémával" fordulnék Önhöz:) El szeretném tolni a menstruációmat 3 nappal, ugyanis most kedden fejezem be a levelet, és így pont pént/szomb-ra jön meg.Barátommal hétvégén találkozunk általában, ill.akkor utazgatom is, és ezen szeretnék változtatni, hogy a továbbiakban "előnyösebb" helyzetem legyen. Azaz, hogy kedd helyett pénteken vegyem be az utolsó szemet, így sem a vasárnapi utazgatásban, sem hétvégén nem lenne hátráltató tényező.Kérdésem az lenne, hogy ezt hogyan tegyem meg? Febr.16-án, azaz kedden venném be az utolsó szemet.Utána szabad még egy következőből 3 szemet szednem, hogy péntekre essen ez a nap, majd 7 nap szünet, azután egy teljesen új levél kezdése? Vagy fordítva, a 7 napos szünetet rövidítsem le 3 nappal, tehát már szombaton kezdjem el szedni az új levelet? Vagy ezt a féle "taktikát" befolyásolja a menstruáció? Ezt értem úgy, ha még nem jönne meg (bár ezt kizárom, mert nekem a 3, ill 4.nap szokott megjönni) És még egy kérdésem, hogy ez a tologatás befolyásolja a tabletta hatását, akár ha kevesebbet veszek be, akár ha 3-mal többet? Kellene-e kiegészítő védekezés? Nagyon köszönöm a segítségét! Szép napot! Üdvözlettel: Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Anita!

        A legjobb módszer a kedvezőbb dátumra, ha hamarabb kezdi el szedni a gyógyszert, így viszont nem fog most később megjönni a vérzés, csak a következő ciklusban módosul majd. Emellett bárhogyan is döntött a legfontosabb, hogy ne vegyen be 21 szemnél kevesebbet, és ne hagyjon ki több, mint 7 napos szünetet.

         

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-08 21:17:42; Megválaszolva: 2010. február 08., 21:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: