• Fogamzásgátló szedés alatti vérzészavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő!

        28 éves vagyok.2 éve szedek Lyndinette fogamzásgátlót. Az utóbbi hónapokban híztam 5 kg-ot, és emelett van persze a munkahelyi stressz.

        A tablettaszedés "közepette" menszesz előtti fájdalmaim voltak-majd a pisilésnél észlelt kisebb vérzés-de az abba  is maradt. Majd pár napra rá ez ismétlődött.Ez az elmúlt héten történt. Ma veszem be az utolsó szemet(a 21.-et)Mitől lehetséges ez a vérzészavar? Félek, hogy valami komolyabb probléma is lehet.

        A párommal a szexuális életünk heti 1 alkalommal kimerül:(

        Viszont az ő gyermekkori makkműtétje miatt a makkja jóval nagyobb-ezt a kapcsolatunk elején nehezen viseltem, mivel fájt a behatolás.Szeretkezés után még jó pár napig kellemetlen volt. Most már valamivel jobb, de azért kellemetlen az "eleje".

        A nedvesedéssemmel nincs gond.

        Várom mihamarabb válaszát!

        Kösznettel: Virág

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Virág!

        Ilyenkor végig kell gondolni, hogy nem-e történt valami, ami csökkentette a gyógyszer hatását. Ha nem talál ilyet, akkor ami felmerül még az a hüvelyfertőzés. Most nem nemi betegségre gondolok, mert egyszerűen a stressz miatti gyengébb immunrendszer miatt is felborulhat a normál flóra. Ez okozhat gyulladás miatti vérzékenységet is. Emiatt érdemes lenne elmennie egy nőgyógyászati vizsgálatra, de egyébként próbljon meg nem izgulni, mert bizony a tabletta mellett is jelentkezhet rendellenes vérzés, vérhatóan nem lesz több ilyen. Ha mégis előfordulna gyakrabban pecsételés, és nincs szervi oka a dolognak, akkor 1-2 ciklus múlva el kell gondolkozni azon, hogy talán a gyógyszerváltás jelenthet megoldást.

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-01-30 23:47:27; Megválaszolva: 2010. január 30., 23:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: