• Minulet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Azzal a problémával fordulnék Önhöz,  hogy 37 éves vagyok, még nem szültem, és 17 éve szedek fogamzásgátló tablettát, közben rövid szüneteket tartottam, kb. 2 éve a Minulet gyógyszert szedem, a vérzésem mértéke nagyon minimális, 1 napig tart a menstruációm. Szeretném kérdezni, hogy ez így elfogadható-e és a későbbiekben nem- e lehet ebből probléma. Ezenkívül  kb. 1 hónapja minimális sárga folyást érzékeltem, és szeretném kérdezni esetleg ez összefüggésbe lehet a gyógyszerrel, mert régóta nem volt kapcsolatom, ezért nem lehet fertőzés az oka. Tanácsát előre is köszönöm.  Üdvözlettel: Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Judit!

        A fogamzásgátló mellett a menses igen kevés szokott lenni, azt viszont nem értem, ha nincs szexuális kapcsolata, akkor miért szedi a gyógyszert? Pusztán kényelmi szempontból szerintem nem kellene szednie. Ha lezs kapcsolat, akkor majd újra kezdheti szedni a gyógyszert. Amire ilyenkor számítani lehet, hogy a ciklus nem mindig indul be magától, és gyógyszeresen kell rásegíteni. Más következmény nincs, de feleslegesen szerintem semmilyen gyógyszert nem kellene szednie.

        A folyás egyszerű gombás fertőzés is lehet, nemcsak nemi úton lehet hüvelyfertőzése valakinek, sőt. A fogamzásgátló ezt nem szokta befolyásolni, így jó lenne egy nőgyógyásazti kontroll is, és akkor legalább a fogamzásgátlót is átbeszélhetné az orvossal.

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-01-30 16:06:18; Megválaszolva: 2010. január 30., 16:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        23 éves nő vagyok. Symicia fogamzásgátlót írt fel a nőgyógyászom. Naponta 10 szál cigit szívok . Mennyire veszélyes ez így? Szeretném a későbbiekben abbahagyni a dohányzást.