Egészségügyi kaparás

Tisztelt Doktornő!

Körülbelül 1 hónappal ezelőtt kénytelen voltam esemény utáni tablettát alkalmazni, hálistennek semmilyen különösebb mellékhatást nem tapasztaltam.

Sajnos tegnap is erre kényszerültem, most viszont rettegek, mert édesanyám állítása szerint egy kolleganőjének a tabletta okozta hormontúltengés miatt egészségügyi kaparásra volt szüksége!

Ez tényleg reális llehetőség? Az interneten nem találtalm erre való utalást! Vagy ez csak akkor fordulhat elő, ha a tabletta kudarcot vall, és teherbe esek?

Válaszát előre is köszönöm!

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza esemény utáni tabletta témában

Kedves Hölgyem!

Ha a tabletta nem tökéletes (egyébként kb. 80 %-os a hatása) , akkor nem egészségügyi kaparásra, hanem abortuszra kell mennie, amennyiben úgy dönt. Nem jellemző probléma, de vérzészavarokat okozhat a gyógyszer, ez tudomásom szerint a tájékoztatóban is benne van, de ha nem, akkor most mondom.

Ne izguljon így emiatt, inkább gondolkozzon el a hormonális fogamzásgátló szedését, hiszen nem átlagos dolog, hogy minden hónapban kell esemény utáni gyógyszer, és kétségkívül nem egészséges dolog, talán ez biztonságosabb lenne.

 

Kérdés: 2009. november 25., 15:06; Megválaszolva: 2009. november 25., 15:06
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?
Fogamzásgátlás