Rigesoft

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Pénteken azaz aug. 7-én kellett volna megjönnie a menstruáciomnak, de általában mindig késik pár napot... most is 7-e óta nem jelentkezett. Viszont közbejött az is, hogy 9.én történt egy kis baleset, és Rigesoftot kellett használnom... az 1. szemet siekrült is a történtek után a 35.órára beszedni, majd 12 óra múlva a 2.szem gyógyszert  is. Viszont semmi hatását nem érzem még. Mikor kellene így megjönnie a menstruáciomnak, vagy még 1 hónapot kell rá várnom? A gyógyszer bevétele után nem kellene azonnal hatnia, főleg így a ciklus végén? Mekkora hatása van így hogy csak 35 óra múlva tudtam beszedni az esemény után? Ha nem jönne meg 1 hét mulva sem, vegyek terhességi tesztet? Félek, hogy nem segitett a Rigesoft, párommal nagyon aggódunk.: (

Másik dolog, hogy beszereztem Tri-regol fogamzásgátlot, hogy ilyen többet ne forduljon elő... ha esetleg megjön a vézésem, mikor kezdhetném el beszedni? Nem lenne tul sok a hormon a szervezetemnek, vagy nyugodtan szedhetem a vérzés első napjátol?

Válaszát előre is Köszönöm!

Titelettel:   - Zalail -

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kocsis István válasza esemény utáni tabletta témában

Kedves Zalail!

A várt időben kellene a mensesnek megjönnie, de a gyógyszer okozhat vérzészavart is, szerintem nyugodjon meg. Akár késhet is a vérzés. Ha több, mint egy hetet késne, akkor csinálni kell egy terhességi tesztet, ami általában az együttlétet követő 14. napon tud biztosat mutatni, előtte még nem biztos. Megkérdezhetem, hogy honnan "szerezte be" a Tri-regolt? Nem a legkorszerűbb gyógyszer, szerintem másikat lenne jó választani. Vannak azonban olyan nők, akiknek csak ez a megfelelő, de nem tudom, Önnek miért ezt írták ki. Szerintem beszélje meg kezelőorvosával. Az esemény utánitól egyébként nyugodtan elkezdheti szedni, akkor, ha nem volt a családban pl. trombózis. A társult betegségeket is át kell beszélni a doktorral.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 17., 15:38; Megválaszolva: 2009. augusztus 17., 15:38
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?
Fogamzásgátlás