Mirena szoptatás közben

Jó napot! A 6hetes kontrol vizsgálaton az orvosom a Mirenát írta fel nekem, mint fogamzásgátlót. Azt mondta, hogy ezt szoptatás közben is használhatom. De mivel anyatejadó kismama vagyok, felhívtam az anyatej állomást, hogy megkérdezzem a véleményüket a Mirenáról. Ott azt mondták, hogy ha ezt a módszert használom, nem adhatom le a tejét és hogy a saját gyermekemnek sem ajánlják. Ők a Cerazettet vagy az Azáliát ajánlották. De hát ezekben is hormonok vannak. Utána nézetem az Interneten, de nem találtam egyértelmű választ arra, hogy lehet-e szoptatni miközben Mirénát használok. Köszönöm segítségét.

Dr. Farkas Ágnes válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Hölgyem!

Nyugodtan használhatja a méhen belüli eszközt, még kevesebb hormon szívódik fel belőle, mint ami a szájon át szedhető fogamzásgátlóból, amiből viszont valamennyi biztosan átjut a baba szervezetébe is. A Mirenából olyan kevés hormon szívódik fel, hogy ez nem fog gondot okozni. Nem is értem, hogy az anyatej állomáson ez miért nem megfelelő nekik? Kérjen orvosától igazolást arról, hogy szoptatás alatt megfelelő a Mirena használata, hátha akkor megfelel nekik is.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 08., 18:11 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 18:11
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta...
Fogamzásgátló
NuvaRing első használat
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás