Vérzészavar!

Tisztelt Doktor! Az a problémám, hogy 4 hónapja nem szedem a fogamzásgátlótablatát és 2 hónapig nem véreztem aztán a 3-dik hónapba véreztem és most megint nem voltam nőgyogyásznál ő azt mondta, hogy ez vérzészavar és hogy ez vele jár ha abbahagyom a tabletát, de most már nem is vagyok védett? bármikor lehet babám? elszeretném kezdeni a gyógyszert, de így, hogyan? mit csináljak? miért nem mond többet a nőgyógyász? 20 éves vagyok és még iskolába járok, de az a baj, hogy kételyek között élek ebbe a pár hónapban. kérem segítsen!

Dr. Farkas Ágnes válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem! Amit nem értek, hogy miért gondolta, hogy a gyógyszer abbahagyása után bármi is megvédi a teherbeeséstől? A gyógyszer addig hat, míg szedi, ha csak 1 napot is kihagy, akkor bizony bármikor terhes lehet. A vérzészavar ilyenkor átmenetileg normális, ettől megijedni nem kell, néhány hónapra-fél évre van szükség, hogy rendeződjön. A másik, hogy miért hagyta abba a fogamzásgátlót, ha még nem szeretne gyermeket, és van párkapcsolat is? Semmi szükség sincs szünetet tartania, hiszen a rendszeres, pontos tablettaszedés mellett van csak megfelelő védelem (mondjuk óvszert is lehet használni). Tehát írasson ki gyógyszert, és a következő menses 1. napján kezdje el szedni. 2 hét alatt alakul ki a megfelelő védelem, és addig feltétlenül védekezzen óvszerrel, nehogy teherbe essen.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. augusztus 08.

Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás

Fogamzasgatlo es gyogyszer
Kedves Doktor Ur! Bedugult nagyon a fulem es audispray juniort hasznaltam es hasznaltam az audispray felnott valtozatat is de nem talaltam leirast az...
Fogamzagatló dienille colitis ulcerosa
Kedves Dr! A dienille fogamzásgátló tabletta leírásában szerepel, hogy kockázatot jelent a szedése, amennyiben colitis ulcerosaban szenvedek. Ebben szeretném...
Fogamzásgátló-szedés
Tisztelt Dr. Úr! Roxanelle fogamzásgátlót szedek. Anno szerdai napon kezdtem el szedni a tablettákat és azóta a menstruáció mindig pontosan szombati napra...
Étrend kiegészítők és fogamzásgátló
Üdvözlöm! Több éve Milligest fogamzásgátlót szedek, és egészségmegőrzés céljából L-glutamin, aminosavat (napi 5g, puffadással küzdök valamint edzek) és...
Fogamzásgátlás használata
Tisztelt Doktor Úr! 3 éve szedem ugyanazon fogamzásgátló gyógyszert (Mirabella 75 mikrogramm/20 mikrogramm) és ez idő alatt semmilyen problémám nem akadt. A...
Nuvaring használata több, mint 4 hétig
Tisztelt Doktornö! Az lenne a kérdésem, hogy Nuvaringet használok évek óta, semmi godom nem szokott lenni. Azonba most elfelejtettem eltávolítani időben, ls...