Mensturáció időpontjának megváltoztatása

Tisztelt Dr. Úr!

Meliane fogamzásgátló tablettát szedek már évek óta.
Augusztus 9.-én fog megjönni a menstruációm.
A problémám az, hogy 10-én mennék egy hétre nyaralni.
Olvastam a tájékoztatón, hogy lehetséges késleltetni a havi vérzést, ha tovább szedem a következő levél tablettáit is, és akkor egy havi vérzés kimarad, majd a második levél beszedése után fog megjönni.
Valóban megoldható e így a problémám, ill. van e ennek a módszernek valami káros hatása/mellékhatása?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Katalin

Dr. Farkas Ágnes válasza mensrtuáció késleltetése témában

Kedves Hölgyem!

Nyudogtan szedheti tovább a 2. levelet folyamatosan, nem lesz káros hatása, legfeljebb már picit hamarabb elkezdhet pecsételni, ezt áttöréses vérzésnek nevezzük, megijedni nem kell tőle. A nyaralást szerintem ki fogja bírni, és ez a lényeg.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 04., 22:48 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 04., 22:48
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló-szedés
Fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Úr! Yasminelle fogamzásgátlót szedek szeretném tudni hogy a következők csökkenthetik e a hatását? Sörélesztő tabletta, Betadine...
Menstruáció
Szeretnèm a menstruációmat késleltetni egy héttel későbbre nyaralás miatt.Nem szedek fogamzásgátlót.Lehetsèges valamilyen gyógyszerrel?
Szoptatás abbahagyása után szedhető...
Nem szeretnék át tèrni kombinált tablettára ha az Azalia továbbra is véd igy hogy már nem szoptatok.
Fogamzásgátlás
Tisztelt Doktor Úr! Abban kérném a segítségét, hogy én Nuvaring hüvelygyűrűt használok, és véletlenül 11 órával tovább maradt bent, mint 4...