Fogamzásgátló tabletta és koleszterin

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

Évek óta szedek fogamzásgátló tablettát és a mostani véreredémyeim alapján magas a koleszterinem, holott idáig nem volt ilyen problémám.

Lehetséges, hogy a fogamzásgátló tabletta okozza?

 

Köszönettel:

holdacska

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Holdacska!

Jó lenne tudni, hogy vajon a fogamzásgátló szedése előtt mlyen volt a koleszterin szintje. Ha korábban nem volt magasabb, akkor valóban felmerül, hogy a gyógyszer okozza, mert a zsíranyagcserét a hormonok módosíthatják. Kérje ki háziorvosa, vagy belgyógyásza véleményét.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 04., 21:38; Megválaszolva: 2009. augusztus 04., 21:38
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Étrend kiegészítők és...
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...