Hogyan szedjem?

Jó napot Doktor Nő! Ma a nőgyógyászom felírt nekem egy másik fogamzásgátlót, mert ugy néz ki, hogy amit eddig szedtem nem gyártják majd (stodette), amit most felírt az a Lindynette 20! Azt mondta ugyan azok a ható anyagok!, de kérdésem az lenne, ha most elfogy a stodette, rá a 8ik napra szedhetem a Lindynette 20-at?, Mintha a stodette-t szedném? És védekezni kell egy hónapig? ha ugyan azok a hatóanyagok, gondolom nem, de szeretnék tisztán látni! Válaszát előre is köszönöm! Diána

Dr. Farkas Ágnes válasza fogamzásgátló témában

Kedves Diána! Sajnos nem ismerem a Stodette nevű gyógyszert, és már nem található meg az összetétele sem. Az önmagában nem elég, hogy ugyanazok a hatóanyagok, hanem az is kell, hogy a dózis is ugyanaz legyen, mert akkor nem változik a védettség. Vagy szünet nélkül szedje a gyógyszert, vagy hívja fel kezelőorvosát, aki ismeri a korábban szedett fogamzásgátlót is, hogy kell-e mellé még védekezni. Vagy, ami lehet, hogy legegyszerűbb, 2 hétig alkalmazzon kiegészítő védekezést is.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 31.

Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás

Fogamzasgatlo es gyogyszer
Kedves Doktor Ur! Bedugult nagyon a fulem es audispray juniort hasznaltam es hasznaltam az audispray felnott valtozatat is de nem talaltam leirast az...
Fogamzagatló dienille colitis ulcerosa
Kedves Dr! A dienille fogamzásgátló tabletta leírásában szerepel, hogy kockázatot jelent a szedése, amennyiben colitis ulcerosaban szenvedek. Ebben szeretném...
Fogamzásgátló-szedés
Tisztelt Dr. Úr! Roxanelle fogamzásgátlót szedek. Anno szerdai napon kezdtem el szedni a tablettákat és azóta a menstruáció mindig pontosan szombati napra...
Étrend kiegészítők és fogamzásgátló
Üdvözlöm! Több éve Milligest fogamzásgátlót szedek, és egészségmegőrzés céljából L-glutamin, aminosavat (napi 5g, puffadással küzdök valamint edzek) és...
Fogamzásgátlás használata
Tisztelt Doktor Úr! 3 éve szedem ugyanazon fogamzásgátló gyógyszert (Mirabella 75 mikrogramm/20 mikrogramm) és ez idő alatt semmilyen problémám nem akadt. A...
Nuvaring használata több, mint 4 hétig
Tisztelt Doktornö! Az lenne a kérdésem, hogy Nuvaringet használok évek óta, semmi godom nem szokott lenni. Azonba most elfelejtettem eltávolítani időben, ls...