Fogamzásgátló?

Kedves Doktor Úr/Nő!

Olvasgattam a kérdéseket és a válaszokat, és látom hogy több nő is hasonló problémákkal kűzd, mint én. Az együttlétek során nekem is fáj, és szinte egyáltalán nem síkosodik a hüvelyem. Sokat olvastam több helyen is a témával kapcsolatban, sok dolog összeállt már (mi miért van) ..

Kb. 15-16 éves lehettem, amikor az első komolyabb kapcsolatomban fogamzásgátló tablettát kezdtem szedni. Egészen idáig szedtem, kb. 1-2 hete hagytam abba (most 20 éves leszek) . Több helyen olvastam, h a fogamzásgátló fokozhatja a visszérproblémákat, libidó-csökkénst, és egyéb kellemetlenségeket okoz. Sajnos a visszérproblémákra hajlamom van, és komolyan csökkent a vágyam is. Eddig nem tudtam mi okozhatja, mindenféle kifogást kerestem, pedig nem volt jellemző rám, h nem kívánom a szexet. De félretéve ezeket a problémáhat, mint már feljebb is ítram, az együttlétek során fáj, és száraz a hüvelyem, és nem képes ellazulni az izom, csak ha már javába bennevagyunk, akkor egy kicsit... Nem tudom mi okozhatja ezeket a tüneteket. Én a gyógyszerre fogtam, mert amikor elkezdtem szedni, rá félévre jelentkeztek az első tünetek; folyás, viszketés, égés fájdalom stb... Megszámolhatatlan alkalommal voltam orvosnál, mindig u.azt a választ kaptam, és mindenféle krémet gombára/fertőzésre stb. de semmi nem segített. Kezdek komolyan aggódni, mert rettentően zavar, hogy sem magamat sem a páromat nem tudom kellőképpen kielégíteni, pedig még csak 20 éves vagyok, mi lesz később? Gondoltam a Candidára is, de ennyi kezeléssel talán azt már ki tudtuk vola "ütni", de nekem ez folyamatos.

Jelenleg már nem szedem a fogamzásgátlót (és felszabadultabbnak is érzem magam, jobb a közérzetem) , allergénmentes(a kisbabák mosdadására ajánlott) mosakodókrémmel tisztálkodom ezeken a területeken (és a páromnak is javasoltam) , odafigyelek, h ha lehet pamut fehérnemüt viseljek, a megfelelő szellőzés éredekében, mégis ismét (igaz enyhébben,   de) előjött a probléma. Lehet túl hamar várok javulást. Nem tudom mi okozhatja... Itt olvastam a flora helyreállítására egy módszert kiprobálom, remélem segít. Mindenesetre nem szeretnék ismét fogamzásgátlót szedni, érdekellne milyen más védkezési módszert alkalmazhatnék (főleg inkább krémek vagy hasonlóak érdekellnének) , és hogy mi okozhatja a problémákat.

Válaszát NAGYON várom!

Köszönettel;  H. Viki

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Viki!

Az egyik fontos dolog, hogy valóban sok türelemle lesz szüksége, és jó dolgot talált meg, a hüvelyflóra helyreállítása lesz a legfontosabb feladat. Ez nem egy-két hét, de hamar észlelni fogja a javulást, bár több, hónapokig tartó kitartó kezelés kell, és ezt követően fenntartó (kb. heti 1x tejsavas irrigálás, és Gynoflor tabletta) lesz majd, amire be kell állni. Ez segíti majd a normál váladék kialakulását, így a görcsös, fájdalmas együttlét is kellemesebb lehet. Addig is nyugodtan alkalmazzon síkosítókat, meglátja, nagyon sokat fog segíteni.

A helyi hatású szerek tartós fogamzásgátlásra nem igazán alkalmasak, bár helyes használattal jók az eredmények, de az óvszer sokkal biztonságosabb, ha még nagyon, nagyon nem fér bele egy baba a tervbe. Ha nem lenne abortusz a vége egy véletlen terhességnek, akkor megpróbálhatja a helyi hatású szereket is, mert elég jók az eredmények velük is.

Emellett érdemes tudnia a méhen belüli eszközről is, mert léteznek mini, és rövid variációk is, amit nem szült nőknek is fel lehet helyezni. Erről beszélhet kezelőorvosával, lehet, hogy emellett fog dönteni.

Írjon bátran, ha további kérdése van.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 30., 23:31; Megválaszolva: 2009. július 30., 23:31
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló tabletta wu long anti...