Belara után Yasminelle

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Belara fogamzásgátlót szedek 3 hónapja, de váltani szeretnék mert nincs rám jó hatással a gyógyszer érzelmileg. (gyakran sírom el magam jelentéktelen dolgokon és hamar ideges leszek pedig nem ér sok stressz.) Szeretnék váltani, és mivel több ismerősöm Yasminelle-t szed és semmi panaszuk nincs rá, valamint több orvosi témájú fórum dícsérte a gyógyszert azt gondolom ez nekem is megfelelő lenne. Belara után válthatok Yasminelle-re? Összehasonlítottam a hormontartalmukat és a Belaráé magasabb, emiatt nem lehet, hogy a Yasminelle nem hatna megfelelően eleinte? ha igen, meddig kell kiegészítő védekezés?

Köszönöm előre is!

egy sírós lány

 

Dr. Farkas Ágnes válasza fogamzásgátló témában

Kedves Sírós Lány! Azt, hogy melyik fogamzásgátló a legmegfelelőbb Önnek, a nőgyógyászával tudja megbeszélni, ezek alkati dolgok, de a Yasminelle valóban egy jó választás, mert korszerű gyógyszer, és ritkán okoz panaszt. A váltást célszerű úgy csinálni, hogy nem hagy ki 7 napos szünetet, hogy ne legyen gond, de a részleteket a gyógyszert felíró orvossal kell megbeszélni, ha egyéb kérdés felmerülne.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 30.

Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás

Fogamzasgatlo es gyogyszer
Kedves Doktor Ur! Bedugult nagyon a fulem es audispray juniort hasznaltam es hasznaltam az audispray felnott valtozatat is de nem talaltam leirast az...
Fogamzagatló dienille colitis ulcerosa
Kedves Dr! A dienille fogamzásgátló tabletta leírásában szerepel, hogy kockázatot jelent a szedése, amennyiben colitis ulcerosaban szenvedek. Ebben szeretném...
Fogamzásgátló-szedés
Tisztelt Dr. Úr! Roxanelle fogamzásgátlót szedek. Anno szerdai napon kezdtem el szedni a tablettákat és azóta a menstruáció mindig pontosan szombati napra...
Étrend kiegészítők és fogamzásgátló
Üdvözlöm! Több éve Milligest fogamzásgátlót szedek, és egészségmegőrzés céljából L-glutamin, aminosavat (napi 5g, puffadással küzdök valamint edzek) és...
Fogamzásgátlás használata
Tisztelt Doktor Úr! 3 éve szedem ugyanazon fogamzásgátló gyógyszert (Mirabella 75 mikrogramm/20 mikrogramm) és ez idő alatt semmilyen problémám nem akadt. A...
Nuvaring használata több, mint 4 hétig
Tisztelt Doktornö! Az lenne a kérdésem, hogy Nuvaringet használok évek óta, semmi godom nem szokott lenni. Azonba most elfelejtettem eltávolítani időben, ls...